Mund të shkaktojnë helmim të rëndë, 4 ushqime që nuk duhet t’i ringrohni në mikrovale

Është e rëndësishme të dini se mikrovala nuk e gatuan ushqimin në mënyrë të barabartë, që do të thotë se bakteret e pranishme në ushqimin e ngrohur do të mbijetojnë.

Në të njëjtën kohë, kur ngrohni ushqimet që janë në plastikë në mikrovalë, mund të krijoni kancerogjenë në ushqim. Disa studime të lidhura kanë treguar se shumë ushqime me mikrovalë përmbajnë kimikate toksike si BPA, polietileni (PET), benzinë, toluen dhe ksilen.

Për të minimizuar rreziqet e përdorimit të furrës me mikrovalë, mos e përdorni për të gatuar ose ngrohur ushqimet e mëposhtme:

Oriz

Orizi mund të përmbajë fara të baktereve potencialisht të rrezikshme, të cilat nxehtësia e furrës me mikrovalë nuk mund t’i vrasë, kështu që ekziston rreziku i helmimit nga ushqimi.

Perime me gjethe jeshile

Është më mirë të përdorni një tenxhere ose tigan dhe jo një furrë me mikrovalë. Përqendrimet e larta të nitrateve në këto perime bëhen toksike kur ringrohen. Furra me mikrovalë konverton nitratet në nitrozamina, të cilat janë kancerogjene. E njëjta gjë vlen edhe për panxharin dhe rrepën.

Patate

Kur ringrohni patatet tashmë të gatuara, ajo nxit rritjen e tërfilit butil, një bakter i rrezikshëm që mund të shkaktojë helmim të rëndë.

Vezë të ziera

Mos harroni se kur një vezë e zier nxehet në mikrovalë, lagështia e saj prodhon avull, duke e kthyer atë në një tenxhere të vogël që mund të shpërthejë. Kështu që shmangni ngrohjen e tij në përgjithësi./albeu.com


Shtuar 15.01.2022 18:38