Miliarderi Richard Branson mbërrin me sukses në hapësirë

Raketa e Richard Branson ka mbërritur në hapësirë, sipas kompanisë së tij, Virgin Galactic.

Sipërmarrësi nga Mbretërinë e Bashkuar kaloi jetën e tij në New Mexico, në SHBA dhe iu deshën 17 vjet për ta zhvilluar raketën.

Raketa, e njohur si Uniteti, u lëshua në lartësi nga barku i një avioni më të madh, përpara se të ndizte motorin e tij për t’u ngjitur vertikalisht lart. Tashmë raketa po kthehet në Tokë.

Pritet konfirmimin zyrtar të lartësisë së arritur nga Richard, por ishte planifikuar të ishte rreth 90 km.

Ai u shoqërua në mision nga dy pilotët e Unitetit, Dave Mackay dhe Michael Masucci, dhe tre punonjës të Galactic – Beth Moses, Colin Bennett dhe Sirisha Bandla/albeu.com


Shtuar 11.07.2021 17:53