Meteori ndrit qiellin e Britanisë, qindra qytetarë filmojnë fenomenin e rrallë (VIDEO)

Një top zjarri i madh është filmuar në qiellin e Britanisë.

Meteori verbues u dogj në jugperëndim të Anglisë pak pas mesnatës të së enjtes, me pamje në Uellsin Jugor, Hertfordshire dhe West Sussex.

Rrjeti i Meteorëve në Mbretërinë e Bashkuar (UKMON), i cili drejton një rrjet prej 153 kamerash zbulimi që regjistrojnë meteorë dhe topa zjarri mbi MB, tha se topi i zjarrit u kap nga pesëmbëdhjetë nga kamerat e tij në orën 00:39 BST (23:39 GMT).

Mbi 250 qytetarë të pranishëm raportuan gjithashtu ngjarjen përmes faqes së internetit të UKMON, pasi kapën imazhe dhe pamje në kamerat e tyre.

Disa raporte pretenduan se topi i zjarrit kishte një ngjyrë të gjelbër, e cila mund të tregojë përbërjen e meteoroidit, duke sugjeruar se ai ka përmbajtje më të lartë magnezi, sipas UKMON./albeu.com