Meta reagon për shembjen e maternitetit: Gjenocid kulturor

Presidenti Ilir Meta ka reaguar për shembjen e maternitetit “Mbretëresha Geraldinë”. Përmes një reagimi në Facebook, Meta e cilësoi këtë një sulm barbar ndaj historisë duke e etiketuar si një gjenocid kulturor ndaj identitetit të kryeqytetit.

“Ndërhyrja brutale mbi godinën historike të maternitetit “Mbretëresha Geraldinë’’, pa transparencë, në periudhë pandemie, është një tjetër atentat, në vijim të sulmeve barbare ndaj historisë, trashëgimisë kulturore dhe identitetit tonë kombëtar. Shkatërrimi kriminal i Teatrit Kombëtar, rrafshimi i qindra objekteve me status special e monument kulture, si dhe “zhdukja” e Sahatit pas kullave, janë dëshmi e babëzisë dhe të një gjenocidi kulturor ndaj identitetit të Kryeqytetit tonë, në shkelje të Kushtetutës, ligjit për konsultimit publik dhe të gjitha parimeve për mbrojtjen e vlerave të trashëgimisë historike e kulturore.”

Më tej, Meta u ndal te zjedhjet e 25 prillit ku tha se do të jenë pikërisht qytetarët ata të cilët do të vendosin për të gjitha çështjet me interes publik.

“Duke u solidarizuar me qëndrimin e Unionit të Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve të Shqipërisë për çështjen e ndërhyrjes mbi godinën e maternitetit ‘’Mbretëresha Geraldinë’’, u premtoj të gjithë shqiptarëve se pas 25 prillit në Shqipëri do të nisë epoka e referendumeve, për t’u dhënë të drejtën qytetarëve të vendosin vetë mbi të gjitha çështjet e rëndësishme me interes publik.

Shtuar 23.03.2021 09:03