Meta kthen në Kuvend ligjin e rëndësishëm: I shërben Ramës për pushtet!

Presidenti i Republikës Ilir Meta kthen për rishqyrtim në Kuvend ligjin “Për Bashkëqeverisjen”:

Sipas presidentit pr/ligji “shkel Kushtetutën dhe autonominë e pushtetit vendor.
Krijon institucione paralele dhe mbivendosje kompetencash ndermjet tyre duke shkelur sigurinë jurudike.

Centralizon më shumë pushtet tek një institucion në varësi direkte nga Kryeministri.

Bie ndesh me Jurisprudencen e Gjykates Kushtetuese.

Bie ndesh me parimet e funksionimit te administrates shteterore te saksionuara ne Kode dhe Ligje te tjera”


Shtuar 30.11.2021 12:00