Me apo pa Bashën në krye, Rama i zgjat sërish dorën opozitës

Në fjalimin e tij të fitores, kryeministri Edi Rama i ka shprehur sërish kërkesën për bashkëpunim opositës, pavarësish se kush është në krye të Partisë Demokratike.

“Përtej shakasë është detyra jonë që me fjalët dhe me sjelljen tonë të mos i bëjmë te ndjehen edhe më keq seç ndjehen nga humbja rivalët demokratë. Basha dhe PD bënë fushatën më të mirë në historinë e humbjeve të tyre. Ishin më skuadër sesa herët e tjera. Pranojë humbjen me dinjitet dhe me bindjen se nuk bërë çfarë deshe por sa munde. Është detyra jonë që me fjalën dhe sjelljen tonë të mos ndihen më keq prej humbjes tyre rivalët tanë demokrat. Lulzim Basha dhe PD-ja bën rfushatën më të mirë në humbjen e tyre. Ishin më skuadër se herët e tjera dhe mos pranimin e humbjes demorkatët ishin kundërshtarë dhe jo aq të lehtë këtë herë. U them atyre sinqerisht se më shumë se kaq nuk bënin dot dhe madje bënë më shumë se sa mund të bënin. Është aq e pamundur të mundësh ,,,Ky sishte viti i juventinëve por i socialistëve. Mesazhi im i sinqertë është të pranojë humbjen me dinjitet se nuk bëri dot cfarë deshi, por cfarë mundi. Mos pranimi i dinjitetshëm aspak turpëruese e zmadhon rezultatin e PS-së edhe më shumë. Miq demokratë ne jemi më të mirët, ju jeni më të mirët pas nesh. Ky është fakt dhe nuk është as përgjegjsia se si ju duhet të lexoni humbjen tuaj. Nëse do të jetë Lulzim Basha 4 vitet e tjera, opozita jonë e vetme është PD-ja, shtrijmë dorën për një bashkëpunim të sinqertë dhe dua të tjem kryeministri it ë gjithë shqiptarëve”, tha ndër të tjera Rama.


Shtuar 27.04.2021 18:26