Mbretëria e Bashkuar do të angazhojë 1000 trupa shtesë për të ndihmuar në mbrojtjen e Estonisë

Mbretëria e Bashkuar do të angazhojë 1000 trupa shtesë për të ndihmuar në mbrojtjen e Estonisë, në krye të 2000 forcave britanike tashmë në shtetin baltik, tha Ben Wallace, sekretari i mbrojtjes.

Grupi shtesë i betejës do të bazohet në Mbretërinë e Bashkuar dhe do të vendoset përpara nëse është e nevojshme.

Disa qindra ushtarë të tjerë do të dërgohen gjithashtu në Estoni për të ndihmuar në krijimin e një shtabi të ri ushtarak.

Lëvizjet janë pjesë e kontributit të Britanisë në një plan të gjerë të NATO-s, i rënë dakord në një samit historik në Madrid, për të forcuar mbrojtjen e saj në të gjithë lindjen e aleancës në vazhdën e pushtimit rus të Ukrainës.

Anije luftarake dhe avionë shtesë do të përdoren për të ndihmuar në mbrojtjen më të gjerë të NATO-s në rajon, u tha sekretari i mbrojtjes gazetarëve në margjinat e samitit.

“Tani kemi ndarë një brigadë, e cila do të jetë 1000 trupa të tjera, sepse tre grupe beteje krijojnë një brigadë, e cila është në gatishmëri në Mbretërinë e Bashkuar,” tha ai./albeu.com