Macron takim me Le Pen, çfarë u diskutua

Protagonistja e ekstremit të djathtë francez, Marine Le Pen, ka folur sot në Agjencinë Franceze për përmbajtjen e takimit të djeshëm me Emanuel Macron në Elysee. Presidenti i Francës, Emanuel Macron, gjatë takimit të tyre iu referua mundësisë së formimit të një qeverie të unitetit kombëtar.

E pyetur nga një gazetare nëse është diskutuar mundësia e formimit të një qeverie bashkëpunuese, Marine Le Pen është përgjigjur pozitivisht, ndonëse nuk e kishte përmendur këtë çështje 24 orë më parë, pas takimit në Palais des Champs-Elysees.

Presidenti francez është në orët e fundit duke diskutuar me liderët e partive kryesore për formimin e qeverisë.

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Komuniste Fabien Roussell ka thënë tashmë se Macron parashikon ngritjen e një qeveri të unitetit kombëtar për të gjetur “rrugë për të dalë nga ngërçi politik” në Asamblenë Kombëtare, duke siguruar një shumicë absolute të dielën.

Megjithatë, subjekt i diskutimeve të Macron me liderët politikë, sipas pallatit presidencial, është hetimi i synimeve të tyre pas rezultatit zgjedhor të së dielës, i cili nuk i dha shumicën absolute asnjë partie. Si republikanët e qendrës së djathtë, ashtu edhe aleatët e Melansonit, socialistët, nuk lanë hapësirë ​​për diskutime për një bashkëpunim më të gjerë, por theksuan se nuk kishte asnjë ngërç.

Aleanca e partive të së majtës ndodhet përballë një dileme të madhe. Nëse, siç ranë dakord në prag të zgjedhjeve, secila parti në parti vazhdon të ndjekë penalisht grupin parlamentar, atëherë opozita kryesore do të jetë partia e ekstremit të djathtë Marine Le Pen, e cila fitoi më shumë vende se Franca rebele. më e madhja e partive të majta.

Melanson tashmë ka sugjeruar publikisht që të anulohet marrëveshja zgjedhore dhe të ketë një grup të bashkuar të majtë, duke shkaktuar grindjet e para brenda partisë.