“Vendimi i Lituanisë për të kufizuar tranzitin në rajonin e Kaliningradit është i paligjshëm dhe i paprecedentë”, kështu ka deklaruar zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov.

Sipas Rusisë ky vendin shkel çdo rregull.

“Vendimi shkel çdo rregull të mundshëm. Ne e kuptojmë se ai rrjedh nga vendimi i Bashkimit Europian për të shtrirë sanksionet për tranzitin e mallrave. Ne gjithashtu besojmë se është i paligjshëm”, ka thënë më tej Peskov.