Lejoi kalimin e drogës drejt Greqisë, gjykata lë në burg ish-kryekomisarin

Gjykata e Korçës ka lënë në burg hekurave ish-kryekomisarin, Stilian Pasho, me detyrë shef i sektorit të kufirit pranë DVKM Korçë.

Ai shfrytëzonte deturën e tij  në intervale të ndryshme kohore, duke lejuar kalimin e lëndëve narkotike në drejtim të Greqisë.

Më datë 27 nëntor, Psho ka favorizuar një shtetas të kalojë kufirin pa iu nënshtruar kontrollit duke kaluar drejt Greqisë, 26 kg lëndë narkotike.

Ai u përjashtua nga Policia e Shtetit pak ditë më parë dhe u arrestua.

Ndërkohë, pas seancës gjyqësore ka folur edhe avokti i tij, i cili pretendoi se Pasho mund të mos ketë pasur dijeni për lëndën narkotike.

“Në vlerësimin tim ka një tejkalim të logjikës së dyshimit të arsyeshëm të veprës penale. Që kjo vepër penale të ekzistojë, duhet të ketë pasur dijeni që subjekti të ketë pasur dijeni që personi të ketë lëndë narkotike në makinë, dijeni e cila në këtë fazë është thjesht e supozuar”, tha avokati duke shtuar se mund të jetë një veprim i pakujdesshëm i kryekomisarit dhe se ky i fundit nuk ka pasur asnjë lidhje me personin.

“Jo vetëm ka mohuar dijeninë e lëndës narkotike, por nuk e pranon dot në pozitën ku ndodhet pasi nuk e ka menduar kurrë diçka të tillë”, theksoi avokati, duke shtuar se ai nuk ka pasur dijeni të ketë patur lëndë narkotike.


Shtuar 3.12.2023 10:52