Largon stresin, këtë gjë duhet ta mbani patjetër në tavolinën e punës

Nuk doni të shkoni në zyrë? Ekziston një zgjidhje e thjeshtë për të reduktuar stresin e punës. Shijoni shoqërinë e një bime të vogël. Një bimë në zyrë ofron një mundësi për njerëzit që të “largohen” nga puna për një farë kohe.

Sipas një studimi të vitit 2019 në revistën HortTechnology, punëtorët që kujdeseshin për një bimë në tavolinën e tyre dhe e shikonin atë për disa minuta kur ndjeheshin të lodhur, përjetuan më pak stres sesa para se ta merrnin atë.

Bimët kanë efekt qetësues. Ato ofrojnë stimuj vizuale shumë më pak komplekse. Sidomos në një botë ku njerëzit janë të bombarduar nga zhurma, trafiku dhe kompleksiteti vizual.

Prania e një bime mund të ketë një ndikim të rëndësishëm pozitiv në shëndetin mendor të një personi në vendin e punës. Merrni disa minuta për t’u kujdesur për një bimë. Lidhuni me një koleg rreth uzinës. Kjo mund të bëjë një ndryshim të madh kur bëhet fjalë për mirëqenien dhe produktivitetin e punonjësve./albeu.com


Shtuar 24.02.2023 21:12