Ky është shteti ku 1 në çdo 2 njerëz janë testuar pozitiv me koronavirus

Në shtetin jug-perëndimor indian të Goa, një në çdo dy persona të testuar, është pozitiv për Covid-19.

Kjo e bën atë shtet me nivelin më të lartë të pozitivitetit në të gjithë vendin. Dhe kjo është vetëm në mesin e njerëzve që testohen, që do të thotë se shkalla e infeksionit në mesin e popullatës së patestuar mund të jetë më e lartë.

Të premten, shteti regjistroi një normë rekord të ri të lartë pozitiviteti prej 51.4%, tha Ministri i Shëndetësisë i Goa Vishëajit P. Rane, ndërsa sugjeroi se një bllokim total mund të jetë i nevojshëm për të përmbajtur përhapjen e virusit./albeu.com

Shtuar 8.05.2021 08:05