Ky është shpallur qyteti më i jetueshëm në botë

Auckland në Zelandën e Re është emëruar qyteti më i jetueshëm në botë, në një renditje vjetore që është zhvendosur nga pandemia e koronavirusit.

Anketa e Njësisë së Inteligjencës Ekonomiste (EIU) renditi 140 qytete mbi faktorët përfshirë stabilitetin, infrastrukturën, arsimin dhe mundësinë e kujdesit shëndetësor.

Por pandemia provoi të jetë faktori përcaktues në listën e këtij viti.

Kjo nënkuptonte që qytetet evropiane ranë ndërsa ato në Australi, Japoni dhe Zelandën e Re u ngritën në renditje.

Vendet ishullore iu përgjigjën me shpejtësi shpërthimit të koronavirusit dhe ishin në gjendje të minimizojnë rastet dhe të lirojnë kufizimet.

Ndërkohë, vendet e Bashkimit Europian, patën një fillim të ngadaltë të shpërndarjes së vaksinave dhe shumë shtete anëtare vendosën bllokime të ashpra të cilat dëmtojnë performancën e tyre në studimin e këtij viti./albeu.com

Shtuar 9.06.2021 03:06