Kurti tregon sa milionë euro u ndanë për të tejkaluar krizën energjetike

Kryeministri Albin Kurti ka reaguar pas miratimit në Kuvendin e Kosovës të buxhetit për vitin 2022, në vlerë prej 2 miliardë e 748 milionë euro.

Kurti tha se me miratimin e buxhetit, Pakos së Ringjalljes Ekonomike i është shtuar edhe masa për mbështetjen e krizës energjetike.

Kryeministri përmes një postimi në “Facebook”, deklaroi se kriza me energjinë do të tejkalohet.

“Pakos së Ringjalljes Ekonomike i shtuam masën 3.7 Mbështetje në tejkalimin e krizës energjetike. Ndamë 20 milionë euro për importin e energjisë elektrike, me qëllim të subvencionimit të konsumit, sigurimit të furnizimit stabil për qytetarët dhe të evitimit të rritjes së çmimit të energjisë. Së bashku do ta tejkalojmë edhe këtë krizë të madhe të energjisë, nëpër të cilën muajve të fundit po kalojnë të gjitha vendet e regjionit dhe Evropës”, ka shkruar ai.

Postimi i plotë:

Pas miratimit në Kuvend të buxhetit për vitin 2022, në vlerë prej 2 miliardë e 748 milionë, mbrëmë mbajtëm mbledhjen e 49-të të Qeverisë Republikës së Kosovës, në të cilën miratuam dy vendime.

Pakos së Ringjalljes Ekonomike i shtuam masën 3.7 Mbështetje në tejkalimin e krizës energjetike.

Ndamë 20 milionë euro për importin e energjisë elektrike, me qëllim të subvencionimit të konsumit, sigurimit të furnizimit stabil për qytetarët dhe të evitimit të rritjes së çmimit të energjisë.

Së bashku do ta tejkalojmë edhe këtë krizë të madhe të energjisë, nëpër të cilën muajve të fundit po kalojnë të gjitha vendet e regjionit dhe Evropës./express


Shtuar 18.12.2021 17:32