Kryetari i bashkisë së Roterdamit është kërcënuar në Tiranë? E zbulon gazetari i njohur

Kryetari i bashkisë së Roterdamit, Admed Abautaled mësohet se është kërcënuar gjatë finales së Conference League i cila u zhvillua në Tiranë.

Lajmin e ka bërë të ditur gazetari i njohur Artan Hoxha.

Aboutaleb mbërriti në Tiranë më 25 maj, pasi skuadra nga Roterdami, Feyenoord luajti finalen e madhe përballë Romës në “Air Albania”.

“Finalja e Conference League ishte e ara e këtij trofeu dhe prandaj pati kaq jehonë. Së dyti dolën dy skuadra shumë të mëdha.

Kryetari i baskisë së Roterdamit ka ardhur ditën e finales në mëngjes. Funzone ishte në krah të ministrisë së Brendshme.

Autoritet holandeze e nisën hetimet sepse mes grupeve të tifozëve është nxjerrë një banderolë e shkruajtur në dialektin e gjermanishtes. Ka qenë një mesazh kërcënues për kryetarin e bashkisë së Roterdamit.

Menjëherë autoritet atje kanë nisur hetimin dhe është kërkuar nga shqiptarët që të merrnin masa ekstra për ta siguruar. Është menduar që ky grup personash mund të rrezikonin jetën e kryetarit të bashkisë së Roterdamit. Autoritetet holandeze jo më larg se të martën e kaluar u kanë kërkuar autoriteteve tona informacion shtesë për disa persona qytetarë holandezë. Ata e kanë marrë shumë seriozisht këtë çështje. Ata duan të parandalojnë një ngjarje që mund tu ndodhë atje. Kanë kërkuar informacion shtesë.

Një hetim që ne në Shqipëri e kanë neglizhuar. Nuk e di përgjigjen, por edhe prokuroria shqiptare është duke e ndjekur këtë çështje. Kemi një hetim që vazhdon edhe në Shqipëri edhe në Holandë”, tha Hoxha në ABC Live.