Kriza e koronavirusit në Indi godet skemën e shpërndarjes së vaksinave Covax

Skema ndërkombëtare për të siguruar akses të barabartë në vaksinat Covid-19 është me 140 milionë doza më pak për shkak të krizës së vazhdueshme të koronavirusit në Indi.

Instituti Serum i Indisë (SII), furnizuesi më i madh i vetëm për skemën Covax, nuk ka bërë asnjë nga dërgesat e tij të planifikuara që kur eksportet u pezulluan në mars, informon albeu.com.

Agjencia e Kombeve të Bashkuara e fëmijëve Unicef, ​​që blen dhe shpërndan vaksina për Covax, po u kërkon udhëheqësve të kombeve të G7 dhe shteteve të BE të ndajnë dozat e tyre.

Unicef ​​thotë se të dhënat që ka porositur tregojnë se së bashku ky grup vendesh mund të dhurojë rreth 153 milion doza, ndërsa ende përmbushin zotimet e tyre për të vaksinuar popujt e vetë./albeu.com

Shtuar 17.05.2021 08:34