KQZ zyrtarizon mandatet e 25 prillit, si bëhet shpërndarja

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) në mbledhjen e ditës së sotme po zyrtarizon mandatet e 25 prillit, për kandidatët dhe partitë politike në 12 qarqe.

Kryeministri Edi Rama është zyrtarisht deputet i zonës së Durrësit, ndërsa në Vlorë, ku edhe atje ka kandiduar mandate është për Teuta Ramaj.

Nga ana tjetër, Lulzim Basha  do të jetë deputet në Tiranë, ndërsa Monika Kryemadhi në Fier.

Ndarja e 140 mandateve në 12 qarqe është si vijon:

Qarku Berat

PD 2 mandate

PS 5 mandate

Qarku Dibër

PD 3 mandate

PS 2 mandate

Qarku Durrës

PD 6 mandate

PS 8 mandate

Qarku Elbasan

PD 6 mandate

PS 8 mandate

Qarku Fier

LSI 1 mandat

PD 6 mandate

PS 9 mandate

Qarku Gjirokastër

PD 1 mandat

PS 3 mandate

Qarku Kukës

PD 2 mandate

PS 1 mandat

Qarku Lezhë

PD 4 mandate

PS 3 mandate

Qarku Shkodër

PSD 2 mandate

LSI 1 mandat

PD 5 mandate

PS 3 mandate

Qarku Vlorë

PD 4 mandate

PS 8 mandate

Qarku Tiranë

PSD 1 mandat

LSI 2 mandate

PD 15 mandate

PS 18 mandate

Qarku Korçë

PD-5 mandate

PS-6 mandate/albeu.com

 


Shtuar 23.06.2021 12:31