Komiteti Teknik mblidhet sot për të miratuar vaksinimin e fëmijëve

Komiteti Teknik i Ekspertëve pritet të miratojë vaksinimin anticovid edhe te fëmijët. Disa vende të bashkimit europian si Italia dhe Rumania kanë nisur vaksinimin e tyre në 1 qershor.

Agjensia europiane e barnave ka miratuar aplikimin e vaksinës Pfizer te fëmijët 12 vjeç e lart.

Lidhur me këtë vendim do të diskutojnë komiteti teknik i ekspertëve këtë të enjte .

Teksa kanë kaluar vetëm 6 muaj kur nisi vaksinimi dhe studime të ndryshme kundërshtojnë njëri-tjetrin. Me shumë gjasë vaksina anticovid tanimë do të jetë e përvitshme theksojnë ekspertë të shëndetësisë.


Shtuar 3.06.2021 16:13