Komisioni i Ligjeve, Altin Dumani prezanton raportin vjetor të SPAK: Ne jemi prokurorë dhe jo vizitorë. 41 mln euro pasuri të sekuestruara

Kreu i SPAK, Altin Dumani po mban fjalën në Komisionin për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut.

Në seancën dëgjimore për Raportin Vjetor të veprimtarisë së Prokurorisë së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar(SPAK) gjatë vitit 2023, Altin Dumani listoi arritjet e SPAK gjatë viti 2023.

Gjatë fjalës së tij Dumani tha se janë rritur kërkesat pëe ekstradime, ndërsa tha se mbi 41 mln pasuri janë sekuestruar.

Altin Dumani: SPAK si ekip ka treguar se ka një përmirësim të punës krahasuar si një vit më parë. Në këto shifra gjendet puna, mundi dhe profesionalizmi i 18 prokurorëve dhe stafit tjetër. E gjithë trupa e SPAK ka hetuar 820 materiale, për të cilat 113 materiale nuk është vendosur nisja e hetimit. Në gjykatë janë dërguar 53 kërkesa për gjykim, 38 kërkesa me natyrë korruptive. Janë sekuestruar pasuri me vlerë 41 milionë euro. Ne jemi prokurorë dhe jo vizitorë, ne mbledhim prova dhe nuk akuzojmë pa to. Shifrat janë kokëforte në lidhje me politikat penale. Mesa arrest me burg zë vetëm 49% të totalit për të cilat është kërkuar një masë sigurie. Totali i burgosjes me urdhër të SPAK është 8.5%. Sa i takon bashkëpunimit me institucionet ndërkombëtare, kemi arritur që të kemi besueshmëri dhe bashkëpunim me institucione partnere. Përfaqësues të DEA janë vendosur në SPAK./albeu.com


Shtuar 22.05.2024 10:34