Kina mbështet Rusinë për kërcënimin e dëbimit të G20

Dje pati disa komunikime në lidhje me mundësinë që Rusia mund të përjashtohej nga grupi G20 i ekonomive më të mëdha në botë, ndezur nga një ministër polak që tha se ata kishin ngritur mundësinë në një takim me Washington, ku ajo mori një pritje të ngrohtë.

Jake Sullivan , Këshilltari i Sigurisë Kombëtare i Shtëpisë së Bardhë të SHBA-së, ka thënë: “Për çështjen e G20-ës, do të them vetëm këtë: ne besojmë se nuk mund të jetë biznes si zakonisht për Rusinë në institucionet ndërkombëtare dhe në komunitetin ndërkombëtar. .”

Kina , sot, ka treguar se nuk do të ishte në bord me ndonjë plan të tillë. Agjencia France-Presse raporton nga Pekini se zëdhënësi i ministrisë së jashtme kineze Wang Wenbin u tha gazetarëve:

“G20 është forumi kryesor për bashkëpunimin ekonomik ndërkombëtar. Rusia është një anëtar i rëndësishëm dhe asnjë anëtar nuk ka të drejtë të dëbojë një vend tjetër.”

Kjo nuk ka kaluar pa u vënë re në Kremlin, ku Reuters raporton se një zëdhënës ka thënë se disa vende në G20 kanë pikëpamjet e tyre sovrane, pavarësisht presionit nga SHBA.

Shtuar 23.03.2022 11:09