Kapet peshku gjigant, mbi 100 vjeç, në ujërat e lumit Detroit

Një peshk gjigant është kapur në lumin Detroit dhe besohet se është më shimë se 100 vjeç. Shkencëtarët u tronditën kur panë peshkun 109 kg.

Ekspertët mendojnë se peshku është një nga amfibët më të mëdhenj të liqenit të regjistruar ndonjëherë në SHBA, dhe bazuar në peshën dhe madhësinë e krijesës.  Sipas tyre ishte femër.

Ky lloj peshku ka një jetëgjatësi prej 50-60 vjetësh te meshkujt, por një i gjinisë femër mund të jetojë edhe 150 vjet, sipas Shërbimit të Peshkut dhe Kafshëve të Egra të SHBA.

Peshku u lëshua përsëri në lumë./albeu.com

Shtuar 7.05.2021 03:05