Jo më pasaportë personale apo patentë, ndryshimet që do t’i ndodhin Charles tani që është mbret

Në momentin që mbretëresha vdiq, froni i kaloi menjëherë trashëgimtarit, Charles, ish Princit të Uellsit.

Por çfarë lloj Mbreti mund të jetë Mbreti Charles III?

Si princ, Charles ishte mësuar të fliste hapur për çështje, por si Mbret, ai nuk do të ketë më pasaportën e tij ose patentën e drejtimit. Ai gjithashtu nuk do të japë opinione të forta në publik. Të qenit monark e zëvendëson individin.

“Nuk jam aq budalla. E kuptoj se është një detyrë më vete të qenit sovran,” tha ai në një intervistë për BBC në 2018.

Është raportuar se Charles do të preferonte një monarki “të dobësuar”. Ka të ngjarë të nënkuptojë një theks më të madh në një grup më të vogël thelbësor të anëtarëve mbretërorë që punojnë, me Charles dhe Camilla, Princ William dhe Catherine në qendër të tij.

Ai është bërë një figurë e relaksuar dhe e afrueshme kur takohet me publikun, duke tërhequr audiencën e tij me disa shaka vetë-përçmuese. Si Princi i Uellsit, ai zhvilloi një stil të këndshëm, pa ngecje./albeu.com

 


Shtuar 9.09.2022 18:27