Ish punonjësja e Facebook vijon “sulmin”: Instagram dëmton shëndetin e të miturve

 

Ish-punonjësja 37 vjeçare e Facebook, Franses Haugen, ka vijuar me akuzat drejtuar kompanisë ku ajo punonte.

Haugen dëshmoi para një komisioni të Senatit amerikan gjë që e kishte bërë edhe më parë me anë të një dosjeje me zkuza që i dorëzoi Ëall Street Journal.

Kërkimet e Facebook dëshmojnë se më shumë se 6% e fëmijëve pranojnë se janë kaq të varur nga Instagram, sa që ky rrjet social dëmton shëndetin dhe rendimentin e tyre në shkollë. Por sipas saj përqindja mund të jetë dhe më e lartë.

Mes dëmeve të cituara është anoreksia. Haugen tha se nuk beson që Facebook do të pezullojë Instagramin për fëmijë, dhe pas një viti kjo bisedë do të bëhet sërish. Mark Zukerberg, mbrojti Facebook pas akuzave të saj të cilat i cilësoi si të pakuptimta. Ai theksoi se platforma e tij shqetësohet shumë për çështje të tilla si siguria, mirëqenia dhe shëndeti mendor.

Ai shton se arsyetimi se Facebook për të përfituar, shfaq qëllimisht përmbajtje që zemërojnë njerëzit, është i palogjikshëm./albeu.com