I lidhur me mafien shqiptare, kapet anglezi që shiste të “bardhë” nga aplikacioni EncroChat

Një shpërndarës droge në Angli u kap pasi u zbulua nga një llogari ‘ChopperReid’ në EncroChat. Liverpoolecho shkruan se Liam Garvey, nga The Boulevard në Thatto Heath, St Helens , pranoi konspiracionin për të furnizuar 3 kg kokainë, 2 kg ketaminë dhe prodhimin e kanabisit pasi policia përgjoi komunikimet e tij.

Garvey kishte përmendur sigurimin e korrësve për fermat e kanabisit dhe diskutoi punën me ‘Albos’, që është pseudonimi për mafiozët shqiptarë. 29-vjeçari u burgos për nëntë vjet e nëntë muaj në Gjykatën e Kurorës së Liverpool shtatorin e kaluar. Që atëherë, janë zhvilluar diskutime midis prokurorëve dhe përfaqësuesve të Garvey-t sipas Aktit të Procedurave të Krimit (POCA), i cili u mundëson gjykatave të konfiskojnë përfitimet e fituara në mënyrë të paligjshme.

Garvey u zbulua se kishte përfituar 355,395 £ nga tregtia e tij e paligjshme. Megjithatë, pas ekzaminimit të llogarive dhe pasurisë së tij, gjykata vendosi se “pasuritë e tij të realizueshme” ishin 39,923 £.

Shtuar 17.06.2022 18:50