Hakohet rrjeti kompjuterik i gjigantit amerikan të taksive Uber

Rrjeti kompjuterik i Uber është hakuar, raporton BBC.

Kompania e taksive tha se po heton pasi disa sisteme të brendshme të komunikimit dhe inxhinierisë ishin komprometuar.

New York Times raportoi për herë të parë shkeljen pasi hakeri dërgoi imazhe të postës elektronike, ruajtjes së cloud dhe depove të kodit në gazetë.

Stafi i Uber-it iu tha të mos përdorte aplikacionin e mesazheve në vendin e punës Slack, thuhet në raport, duke cituar dy punonjës.

Pak para se sistemi Slack të dilte jashtë funksioni, punonjësit e Uber morën një mesazh që thoshte: “Ju njoftoj se jam një haker dhe Uber ka pësuar një shkelje të të dhënave”.

Dukej se hakeri më vonë ishte në gjendje të fitonte akses në sisteme të tjera të brendshme, duke postuar një foto të qartë në një faqe informacioni të brendshëm për punonjësit.

Uber tha se ishte në kontakt me autoritetet për shkeljen.

Deri më tani, nuk ka pasur asnjë tregues se flota e automjeteve të Uber, klientët e saj ose të dhënat e pagesave janë prekur nga hakimi./albeu.com

Shtuar 17.09.2022 08:26