Greqia lehteson masat anti-Covid, hapen parqet arkeologjike dhe parukeritë

Takimi i komitetit të ekspertëve në vendin fqinj ka vendosur lehtësimin e masave anti-Covid. Ndryshimet në masat për të kufizuar përhapjen e koronavirusit të ri njoftohen në këtë kohë pas sugjerimeve nga takimi i gjatë i ekspertëve.

“Greqia bëhet vendi i parë për të zbatuar sigurimin universal falas të vetë-testit për të gjithë qytetarët. Çdo qytetar do të jetë në gjendje të marrë nga farmacia falas, një test në javë. Testet do të jenë në dispozicion dhe ne mund të arrijmë 10,000,000 teste në javë “.- tha zv ministri Akis Skertsos. në konferencën në lidhje me masat kundër koronavirusit.

Sipas Skertsos, qeveria po krijon një kornizë të re, në të cilën do të jepen testet masive falas dhe do të sigurohen menjëherë për qytetarët përmes farmacive.

Sipas CNN Greece, ekziston një dispozitë për sigurimin e një testi në baza javore për secilin qytetar, i cili do të jetë në gjendje ta bëjë atë në farmacitë në lagjen e tij, duke treguar numrin e tij AMKA. Qëllimi është që të kalohet nga 300,000 teste në javë në potencialisht 10 milion teste në javë.

Vendimi i dytë i rëndësishëm është hapja e vendeve arkeologjike, zgjatja e orëve të lëvizjes deri në orën 21:00 çdo ditë dhe rihapja e parukerive dhe qendrave të kujdesit nga duke filluar nga e Hëna e 22 Marsit.

Në të njëjtën kohë, parukieritë do të rihapen me kushte të rrepta higjienike, ndërsa parashikohet edhe lehtësimi i ushtrimeve individuale me masa paraprake.

Konkretisht u vendos:

Ndalimi i trafikut nga ora 21:00 deri në 5 të mëngjesit për të gjithë vendin dhe tërë javën, duke filluar nga nesër, e Shtunë 20.03.2021.

Rinisni sallonet dhe qendrat e kujdesit për gjymtyrët nga e Hëna.

Rihapja e vendeve të jashtme arkeologjike për deri në 3 persona me përdorimin e maskës dhe përdorimin e kodit 6 dhe pa makinë ose motor por vetëm në këmbë ose biçikletë.

Hapja e parqeve publike, me një vizitë deri në tre persona, përveç nëse ka të bëjë me familjet përsëri duke përdorur kodin 6.

Kishat: Meshat do të mbahen me një distancë prej 2 metër dhe maksimumi 25 persona mund të jenë prezent.

Së fundmi, peshkimi  është i lejuar për banorët e komunave bregdetare duke përdorur kodin 6.


Shtuar 19.03.2021 19:38