Google gjobitet 500 milion euro nga autoriteti francez i konkurrencës

Google është gjobitur me shumën prej 500 milion euro nga autoriteti i konkurrencës në Francë për dështimin për të negociuar “me mirëbesim” me organizatat e lajmeve mbi përdorimin e përmbajtjes së tyre.

Autoriteti akuzoi Google për mos marrjen e një urdhri për ta bërë këtë seriozisht.

Google tha BBC se, vendimi “injoron përpjekjet tona për të arritur një marrëveshje”.

Gjoba është përleshja e fundit në një betejë globale për të drejtat e autorit midis firmave të teknologjisë dhe organizatave të lajmeve.

Vitin e kaluar, autoriteti francez i konkurrencës urdhëroi që Google duhet të negociojë marrëveshje me organizatat e lajmeve për të treguar ekstrakte artikujsh në rezultatet e kërkimit, lajme dhe shërbime të tjera./albeu.com


Shtuar 13.07.2021 14:31