Gjenden eshtrat e 751 personave në Kanada

751 varre të paidentifikuar janë gjetur në oborrin e një ish-shkolle rezidenciale në Sweskatçeuan në Kanada, shumica prej eshtrave u përkasin fëmijëve indigjenë.

Kay zbulim vjen disa javë pasi eshtrat e 215 fëmijëve u gjetën në një shkollë të ngjashme në British Columbia.

“Nuk kërkojmë keqardhje, por mirëkuptim”, tha kreu i Organizatës Indigjene, Cadmus Delorme.

Një hetim i thelluar u krye në vitin 2015 mbi “gjenocidin kulturor” në Kanada. Raporti dokumentoi abuzime të tmerrshme fizike, përdhunime, kequshqyerje dhe mizori të tjera ndaj më shumë se 150 mijë fëmijëve që ndoqën këto shkolla, të drejtuara kryesisht nga kisha e krishterë nga vitet 1840 deri në vitet 1990.

Shtuar 24.06.2021 20:10

Tags: ,