Frika nga martesat e së njëjtës gjini, Kosova nuk i “hap rrugë” kodit të ri civil

Kuvendi i Kosovës nuk e ka miratuar Kodin e ri Civil.

Nga 61 deputetë sa kanë votuar, pro ishin 28, kundër 29 dhe 4 kanë abstenuar.

Në sallë ishin 77 deputetë, por 16 prej tyre s’kanë votuar fare.

Kryeparlametari Glauk Konjufca ka thënë se ky ishte një votim tejet i larmishëm.

Kodi Civil nuk është mbështetur për shkak se shumë deputetë i janë frikësuar se me të i hapet rruga martesave të gjinisë së njejtë./albeu.com/