Escobar: Hetimet ndaj grupit serb kanë filluar nga administrata e Trump

Zyrtari i lartë amerikan Gabriel Escobar thotë se vendimet për të shpallur një zyrtar apo ish zyrtar si të korruptuar është institucional dhe aspak politik, duke sjellë në vëmendjen rastin e dy ditëve më parë, me sanksionet ekonomike që iu vunë grupit serb në veri të Kosovës.

Ai thotë se edhe në rastin e sanksioneve ndaj serbëve të Kosovës, hetimet janë zhvilluar qysh në kohën kur president ishte Donald Trump.

“Nëse sheh rastet e shpalljeve të bëra dje në veri të Kosovës, ato hetime u deshën vite të zhvilloheshin. Nuk është thjesht kjo administratë, por edhe administrata e mëparshme dhe administrata para saj kanë zhvilluar hetime”, deklaroi Escobar në një intervistë për News 24.

Ndërsa i pyetur për pretendimet e ish-kryeministrit Berisha se vendimi për shpalljen e tij non grata ka qenë skemë e Sorosit e miqve të tij për shkak se ai ishte kundër ndarjes së Kosovës , Escobar i konsideron absolutisht të gabuara, madje të rrezikshme sipas tij.

“Absolutisht nuk është reale. Kjo është absolutisht e gabuar. Është e rrezikshme”, deklaroi Escobar.

Zyrtari i lartë amerikan thotë se shumë njerëz pyesin pse Amerika më shumë i shënjestron rusët, ukrainasit apo serbët, por ai thotë se nuk e kanë këtë qëllim.

“Pse i shohim më të shënjestruar rusët, apo ukrainasit apo serbët? E vërteta është se ne e ndjekim korrupsionin aty ku është. Pra, kjo është një përpjekje midis agjencive, një përpjekje midis shumë agjencive, që përfshin Departamentin e Thesarit, FBI-në, Departamentin e Sigurisë Kombëtare dhe Departamentin e Shtetit, për të kuptuar se ku është korrupsioni dhe për të kuptuar se ku është ndikimi gërryes. Dhe ky është një vendim institucional, jo një vendim politik”, deklaroi tutje Escobar.

 


Shtuar 10.12.2021 16:41