EMA i jep dritën jeshile administrimit të vaksinës Pfizer te fëmijët 5-11 vjeç

Komiteti i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) për Produkte Medicinale për Përdorim Njerëzor (CHMP) rekomandoi sot vaksinën Pfizer / BioNTech  kundër koronavirusit te fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç. Deri më sot, vaksina është miratuar për përdorim tek të rriturit dhe fëmijët 12 vjeç e lart.

Pas krijimit të EMA-s, vendet evropiane zakonisht miratojnë grantin e saj.

Sipas EMA, efektet anësore më të zakonshme te fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç janë të ngjashme me ato te të moshës 12 vjeç e lart. Efketet përfshijnë dhimbje vaksinimi, lodhje, dhimbje koke dhe ënjtje në vendin e injektimit, dhimbje muskulore dhe të dridhura. Këto efekte anësore janë zakonisht të lehta ose të moderuara dhe përmirësohen brenda pak ditësh pas vaksinimit./albeu.com


Shtuar 25.11.2021 14:20