Doni të largoni erën e keqe të gojës? Ky është ushqimi që duhet të konsumoni

Ato janë plot me vitamina dhe minerale si bakër, mangan, kalium, vitamina C, K dhe B6, si dhe përmbajnë kalcium, hekur, fosfor, zink dhe natrium.

Rrepkat mund të konsumohen për të larguar erën e keqe të gojës duke qenë shumë efektive. Prandaj nëse keni një problem me aromën e pakëndshme të gojës konsumoni këtë perime.

Vetitë e tyre shëruese janë shumë të njohura dhe ato janë përdorur për të trajtuar shumë sëmundje edhe para prodhimit së ilaçeve, dhe shumë ende i përdorin ato sot si një alternativë ndaj mjekësisë moderne. Ato kanë veti antibakteriale dhe anti-fungale, por ndihmojnë edhe me problemet e frymëmarrjes, veçanërisht me kollën dhe astmën.

Ato stimulojnë sekretimin e mukusit nga organet e frymëmarrjes.

▪ Janë një diuretik natyral.

▪ Në verdhëz, ato normalizojnë prodhimin e bilirubinës.

▪ Stimulojnë prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut.

▪ Janë të mira për humbje peshe sepse kanë pak kalori dhe shumë fibra.

▪ Përmirësojnë tretjen.

▪ Zvogëlojnë rrezikun e inflamacionit të traktit urinar.

▪ Ndikojnë për veshka të pastra.

▪ Largojnë erën e keqe të gojës.

▪ Lehtësojnë dhimbjet menstruale.

▪ Farat e rrepkës ndihmojnë kundër vitiligos.