Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare/ Begaj apel për ruajtjen e gjuhës shqipe

Përmes një video në llogarinë e tij në “Facebook”, presidenti i vendit Bajram Begaj, sot, në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, bëri apel për ruajtjen, pasurimin dhe përcjelljen e gjuhës shqipe, sidomos në kushtet kur shumë shqiptarë jetojnë në vende të ndryshme të botës dhe të një ndërveprimi të pandalshëm me gjuhët e tjera.

Presidenti ndau vlerësimin për shqiptarët që e kanë ruajtur dhe trashëguar gjuhën ndër shekuj.

Gjithashtu, Begaj përgëzoi në veçanti shqiptarët që ndër vite jetojnë jashtë vendit, prindërit dhe mësuesit, të cilët, krahas bashkëjetesës me kulturat e popujve të ndryshëm në shtetet ku jetojnë, arrijnë të ruajnë gjuhën amtare si identitet kombëtar.

“Është mbresëlënës dhe unikal çdo element që reflekton dashurinë për atdheun. Shqiptarët kudo në botë e ruajnë dhe e trashëgojnë gjuhën si pjesë thelbësore të identitetit tonë kombëtar. Sot, në Ditën Botërore të Gjuhës Amtare, përgëzoj të gjithë ata prindër dhe mësues që përcjellin te fëmijët tanë “Gjuhën Shqype”, – shkruan Presidenti.

Në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, Presidenti Begaj,  në material filmik shpërndau fëmijë, lindur e rritur në shtete të ndryshme të botës, ku interpretojnë vargjet e poezisë “Gjuha Shqype” të Ndre Mjedës”.


Shtuar 21.02.2024 10:23