Dhunoi mësuesin pasi i ngacmoi motrën, gjykata liron të riun: Nuk i shkaktoi dëmtime që mund t’i sillnin vdekjen

Gjykata e Tepelenës ka liruar nga ambientet e Komisariatit të Policisë Alvi Gumeni, i vëllai i njërës prej nxënësve 13-vjeçare, e cila pretendon se është ngacmuar seksualisht nga mësuesi i edukimit fizik.

Prokuroria e Gjirokastrës e ka quajtur të paligjshëm arrestimin e tij dy dite më parë pasi u vetdorëzua ne Komisariatin e Policisë pas dhunës së ushtruar ndaj mësuesit Kleanthi Laçi.

Mësohet se lirimi i 29-vjeçarit është bërë përmes një urdhri të posaçëm prej prokurores Edlira Manelli, e cila e ka vlerësuar si të paligjshëm arrestimin e të riut emigrant, pasi nuk kishte shkaktuar dëme që mund t’i shkaktonin vdekjen mësuesit 59-vjeçar. Rrjedhimisht dhunuesi i këtij të fundit zhvishet nga çdo akuzë e ngritur dhe kësisoj është i lirë.

Ndërkohë mësuesi, tashmë i pezulluar nga puna, është denuar me 40 ditë burg për veprën penale të ngacmimit seksual.