Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse pini një gotë ujë pas një vakti

Shumë njerëz priren të pinë një gotë ujë para vaktit të tyre për të krijuar një ndjenjë të ngopjes dhe për të ngrënë më pak.

Megjithatë, të tjerë zgjedhin të plotësojnë një vakt të këndshëm me një gotë ujë. Çfarë duhet të dinë ata në kategorinë e dytë?

Sipas ekspertëve, uji pas ushqimit lidhet me tretjen dhe jo vetëm që nuk e pengon, por në fakt e lehtëson. E njëjta gjë është e vërtetë nëse pini ujë gjatë vaktit tuaj. Uji, theksojnë ekspertët, nuk hollon lëngjet e stomakut, kështu që procesi i zbërthimit të ushqimit zhvillohet pa probleme.

Në veçanti, uji, si lëngjet e tjera, ndihmon në zbërthimin e ushqimit në mënyrë që trupi të mund të thithë lëndët ushqyese që gjenden në të.


Shtuar 23.05.2023 23:47

Tags: