Çfarë i shkaktojnë shëndetit cigaret elektronike

Cigaret elektronike me kaseta të ndryshueshme po bëhen gjithnjë e më popullore. Njerëzit besojnë se ato janë më pak të dëmshme sesa cigaret e zakonshme.

Por për shkak se cigaret e nxehta elektronike prodhojnë aerosol nikotine që përbëhet nga duhani dhe kimikate të tjera, ato rezultojnë të jenë edhe më të dëmshme për shëndetin e njerëzve.

Bazuar në rezultatet e disa studimeve mbi epitelin e bronkut tek njerëzit që pinë cigare elektronike, cigaret elektronike mund të çojnë në inflamacion, stres oksidativ dhe pasoja të tjera të këqija për mushkëritë dhe rrugët e frymëmarrjes.

Në planin afatgjatë, mund të çojë në sëmundje kronike obstruktive të mushkërive dhe kancer./albeu.com


Shtuar 23.08.2021 17:56