Burg ose gjobë deri në 7 mijë euro, ky shtet i Europës do të ndërmarrë masa drastike për të pavaksinuarit

Austria do të ndërmarrë masa të rrepta ndaj atyre që nuk pranojnë të vaksinohen.

Ata që do të refuzojnë vaksinimin në Austri, pasi masa për vaksinimin e detyrueshëm të hyjë në fuqi do të gjobiten deri në 7000 euro ose do të duhet të bëjnë disa javë burg.

Projektligji parashikon që kushdo që refuzon të planifikojë marrjen e vaksinës do të marrë një telefonatë zyrtare nga autoritetet lokale. Nëse nuk përgjigjet ai do të telefonohet përsëri brenda katër javëve të arshshme.

Nëse kërkesa e dytë formale shpërfillet, ai person do të gjobitet nga 3600 euro deri në 7200 euro në rast të përsëritjes së shkeljes ose do ju duhet të qëndrojnë në qeli për disa javë.

Përjashtime do të ketë vetëm për ata individë që përjashtohen nga vaksinimi i detyrueshëm për shkak të pasojave në shëndet, gratë shtatzëna dhe fëmijët deri në 12 vjeç.

Me detyrim do të jenë edhe doza përforcuese për kategoritë e caktuara. Ministria e Shëndetësisë do të jetë përgjegjëse për zbatimin e këtij projektligji.

Qeveria austriake pritet të vendosë nëse do të përjashtohen nga ky rregull personat që janë shëruar nga COVID. Projektligji do të diskutohet në zyrën e kancelarit ditën e sotme dhe në rast se nuk merr miratim mund të pësojë ndryshime. Nëse merr “Ok”, ai do të jetë në fuqi për tre vitet e ardhshme./albeu.com/


Shtuar 30.11.2021 17:16