Zelensky ka një propozim për aleatët: Firmosni që Moska të paguajë për demët e luftës

Rusia duhet të mbahet “financisht përgjegjëse për krimet që ka kryer”, i tha botës presidenti ukrainas.

Volodymyr Zelenskyy u ka bërë thirrje aleatëve të nënshkruajnë një marrëveshje shumëpalëshe për të nxitur që ajo të ndodhë,  pasi “e keqja duhet t’i përgjigjet”.

Në fjalimin e tij të natës, ai tha: “Kjo është e rëndësishme jo vetëm në kontekstin e kësaj lufte të zhvilluar nga Rusia, por edhe në kontekstin e çdo aksioni tjetër agresiv, qoftë nga Rusia apo ndonjë agresor tjetër potencial. E keqja duhet të përgjigjet dhe dijeni se do të dënohet”.

Sipas një marrëveshjeje të tillë shumëpalëshe, tha ai, çdo fond dhe pronë ruse nën juridiksionin e vendeve partnere duhet të konfiskohet ose ngrihet, dhe më pas të konfiskohet dhe të kanalizohet drejt një fondi të krijuar posaçërisht nga i cili të gjitha viktimat e agresionit rus mund të marrin kompensimin e duhur.

Shtuar 21.05.2022 09:59