Presidenti i Lituanisë: Navalny është vrarë brutalisht nga regjimi i Kremlinit, nevojitet reagim më i fortë nga BE-ja

Presidenti i Lituanisë, Gitanas Nausda, ka shprehur bindjen se lideri opozitar rus, Alexei Navalny, është vrarë brutalisht nga regjimi i Kremlinit. Nausda theksoi se ishte “shumë e qartë” se Navalny nuk vdiq, duke shtuar se Kremlini po dërgon një sinjal shoqërisë ruse dhe po ushtron frikë ndaj tyre, përpjekur të tregojë se cdo kundërshtim do të përballet me fatin e njëjtë.

Presidenti i Lituanisë vuri në dukje se regjimi i Kremlinit ishte “brutal” dhe “agresiv”, duke theksuar nevojën për një reagim më të fortë nga Bashkimi Evropian. “Është absolutisht e qartë se retorika e fortë nuk mjafton dhe ne duhet të ndërmarrim më shumë veprime,” tha ai.


Shtuar 17.02.2024 16:52