OKB: Sëmundjet ngjitëse në rritje në Gaza

Agjencia e OKB-së për Refugjatët Palestinë (UNRWA) tha ditë e sotme se ka një rritje të sëmundjeve ngjitëse në Rripin e Gazës, duke cituar Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

“WHO raporton se sëmundjet ngjitëse, duke përfshirë diarrenë dhe hepatitin e dyshuar A, janë në rritje në #Gaza. Ne kemi nevojë për një armëpushim tani,” ” shkroi UNRWA në X.

Izraeli vazhdoi një ofensivë brutale në enklavën palestineze pavarësisht një rezolute të Këshillit të Sigurimit të OKB-së që kërkonte një armëpushim të menjëhershëm. Më shumë se 35,700 palestinezë janë vrarë në Gaza, shumica dërrmuese janë gra dhe fëmijë, dhe rreth 80,000 të tjerë janë plagosur që nga tetori pas një sulmi nga grupi i rezistencës palestineze, Hamas.


Shtuar 23.05.2024 18:36

Tags: ,