Nata e ndërrimit të viteve, këto qytete në botë kanë anuluar festimet

Një tjetër rritje e Covid-19 dhe përhapja e shpejtë e variantit të ri Omicron të koronavirusit i kanë shkatërruar këto shpresa, të paktën në një pjesë të botës. Në qytetin e Nju Jorkut, festimi i Vitit të Ri në Times Square do të “zvogëlohet”, me më pak argëtues dhe të gjithëve u kërkohet të mbajnë një maskë, tha të enjten zyra e kryebashkiakut Bill de Blasio.

Por disa qytete të mëdha në Evropë, ku përhapja e Omicron ka qenë befasuese, kanë njoftuar tashmë se janë plane të anulimit të rrafshët.

Që nga 23 dhjetori, këtë po bëjnë disa nga qytetet botërore me ngjarje tradicionalisht të mëdha të Vitit të Ri.

Ju tregojmë më poshtë disa nga qytetet që kanë anuluar festimet e ndërrimit të viteve: Athina, Berlini, Edinburgu, Londra, New Dehi, Paris, Romë, Bankok, Kepi Town, Dubai, Las Vegas, Rio De Janeiro, Sidnei dhe Taipe.


Shtuar 31.12.2021 13:59