Kryeministri Grek në mes të presioneve, të shtunën do të vendos për Belerin

Një kandidaturë e Fredi Belerit në fletën evropiane të partisë “Demokracia e Re” duket e vështirë, sipas të dhënave aktuale.

Kjo pasi kryeministri grek dhe njëkohësisht kryetari i partisë “Demokracia e Re”, Mitsotakis ende po punon për vendimin e tij përfundimtar.

Megjithatë, siç raportojnë bashkëpunëtorët e tij, nominimi në fjalë, kishte dhe ka ende disa pika shqetësuese, me shumicën që aktualisht nuk do që Beleri të jetë kandidat.

Kryeministri Mitsotakis u tha bashkëpunëtorëve të tij të afërt se vendimin e tij do ta shpallë të shtunën, dy ditë para prezantimit të “votimit evropian” blu që do të bëhet në Konservatorin e Athinës.

Kujtojmë se pak ditë më parë djali dhe vëllai i Fredi Belerit ishin në Megaros Maximos, duke diskutuar për opsionet e disponueshme, ndërsa morën pjesë edhe në konferencën e partisë “Demokracia e Re”, fundjavën e kaluar.

Kryeministrit i janë bërë që në fillim dy propozime të kundërta: njëri të përfshijë Belerin, i cili preferohet nga publiku i djathtë, tjetri që Greqia të mos rrezikojë ta kthejë në një çështje evropiane, si p.sh. përfshirjen e një kryebashkiaku të dënuar në Shqipëri.

Mitsotakis kishte shqetësime të forta që në fillim, por duke parë rrjedhjet e partisë së tij, dhe ai kishte filluar të mendonte seriozisht për përfshirjen e Belerit. Megjithatë, duket se ditët e fundit faktet po ndryshojnë sërish, këtë herë nga e kundërta.


Shtuar 11.04.2024 18:19