Funerali i Navalny: Mijëra njerëz mblidhen në Moskë në një protestë anti-Putin, dhjetëra arrestime në të gjithë Rusinë

Mijëra banorë u mblodhën në Moskë ditën e sotme për funeralin e liderit të opozitës Alexei Navalny, i cili u shndërrua në një nga mitingjet më të mëdha anti-Vladimir Putin në vitet e fundit.

Më shumë se 45 persona u arrestuan në të gjithë Rusinë të premten t, sipas grupit të monitorimit të të drejtave të njeriut OVD-Info.

Në Moskë, ka të paktën gjashtë arrestime, duke përfshirë një politikan opozitar.

Vetëm në Novosibirsk, u arrestuan 18 njerëz, duke përfshirë një deputet lokal.

10 persona të tjerë u arrestuan në qytetin e Yekaterinburg, në Urale, dhe 10 të tjerë në Voronezh, në perëndim, raporton OVD-Info.

Për momentin nuk ka asnjë raport nga autoritetet për numrin e të arrestuarve.

Varrimi u ndoq nga afër nga disa persona, përveç familjarëve, pasi policia ishte kujdesur të rrethonte zonën me hekura, duke lënë jashtë mijëra njerëz.

Në ditën e vdekjes, më 16 shkurt, të paktën 400 persona u arrestuan në të gjithë vendin në demonstrata spontane nga qytetarët që lanë lule në monumentet për nder të liderit të opozitës.