Agjencia e Barnave në SHBA pezullon vaksinën “Johnson & Johnson”, kjo është arsyeja

Agjencia Federale e Barnave në SHBA po konsiderojnë shqetësimet në lidhje me mpiksjen e gjakut dhe vaksinën Johnson & Johnson dhe po punojnë për të vlerësuar nëse goditja shoqërohet me një rrezik shumë të vogël të rritur të mpiksjeve të rralla të gjakut, tha një zyrtar federal.

“CDC dhe FDA po i marrin seriozisht këto shqetësime në lidhje me mpiksjen e gjakut dhe vaksinën J&J dhe po grumbullojnë me zell të dhëna”, tha zyrtari.

Një ekspert jashtë qeverisë, i cili është i njohur me situatën, pranoi që zyrtarët shëndetësorë po e marrin seriozisht çështjen.

“CDC është shumë e shqetësuar dhe ata po punojnë shumë për këtë dhe e monitorojnë nga afër,” tha eksperti, i cili foli për kushtet e anonimatit për shkak të natyrës së ndjeshme të çështjes.

Ka pasur “katër raste serioze të mpiksjes së gjakut të pazakota” të raportuar pasi njerëzit morën vaksinën ‘Johnson & Johnson’, sipas autoriteteve shëndetësore evropiane. Ashtu si homologët e tyre amerikanë, autoritetet evropiane thonë se ata janë ende duke hetuar këto raste dhe se “aktualisht nuk është e qartë” nëse ekziston një lidhje midis vaksinës dhe mpiksjeve.

Shqetësimi në Shtetet e Bashkuara nuk ka të bëjë vetëm me qëllimin e ‘Johnson & Johnson’ në vetvete. Në një kohë kur zyrtarët shëndetësorë amerikanë po inkurajojnë amerikanët të vaksinohen sa më shpejt që të munden, ekziston një shqetësim që mbulimi i lajmeve rreth mpiksjeve që studiohen në lidhje me vaksinën ‘Johnson & Johnso’n mund t’i bëjë disa amerikanë më hezitues për të marrë ndonjë vaksinë Covid-19.

Hezitimi i vaksinave është tashmë një çështje në SH.B.A., dhe zyrtarët në Qendrat e SH.B.A.-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve dhe Administratën e Ushqimit dhe Barnave të SH.B.A.-së “po mendojnë se si të komunikojnë në lidhje me këtë çështje pa krijuar përshtypjen se diçka mund të mos shkojë me [ Vaksinat Johnson & Johnson], “tha zyrtari federal i shëndetësisë.


Shtuar 13.04.2021 13:45