8 fjalët që nuk do t’i dëgjoni kurrë nga familja mbretërore

Disa terma konsiderohen tepër të pahijshme për t’u folur nga familja mbretërore. Antropologu Kate Fox shpjegon cilat fjalë janë të ndaluara dhe arsyet e habitshme.

Çaj: Po flasim për vaktin, jo për pijen. Në shumë pjesë të Anglisë vakti i mbrëmjes I cili konsumohet mes orës 5 të pasdites deri në orën 7 quhet çaj. Ky term zakonisht lidhet me klasën punëtore për këtë arsye anëtarët e klasave të larta shoqërore, duke përfshirë edhe familjen mbretërore, e quajnë këtë darkë.

Racion: Një nga pjesët më të rëndësishme të familjes mbretërore është dhe sasia e ushqimit që ato hanë. Kjo sepse ato ruajnë linjat e tyre duke u kujdesur për racionin prandaj dhe përdorin një term tjetër për këtë fjalë.

Pardon: Nëse princi William nuk e ka dëgjuar atë që i keni thënë, ai do të pyes sërish: “Çfarë?”…Fjalë si ‘më fal, nuk iu dëgjova’ apo ‘pardon’ nuk i përshtaten klasit të tij. Epo, princi nuk mund t’iu kërkoj ndjesë!

Tualet : kur është koha për të shkuar, thjesht shkojnë. Etiketa mbretërore kërkon që asnjëri prej tyre të mos kërkoj ndjesë pse po largohet për të shkuar në tualet.

Shtrat: Mbretëresha nuk i lejon vetes të kaloj një ditë përtace në divan apo shtrat kështu që fjalët nuk përmenden fare!
Dhomë ndenjje: Vlen njësoj edhe për dhomën e ndenjjes, si për shtratin.

Parfum: Kjo është një fjalë të cilën thuajse e ka hequr nga fjalori mbretëror Princesha Diana. Ajo kishte një aromë të sajën (Quelques Fleurs, për të qenë të saktë) por asnjëherë nuk e përdorte fjalën parfum. Aroma duhet të jetë thuajse e pandjeshme, ndryshe nga rëndesa komerciale e fjalës së ndaluar!
Oborr: Nëse të vegjlit e Kate dhe Williams kanë dëshirë të dalin jashtë, prindërit do t’i çojnë në ‘tarracë’ jo në ‘oborr’.