Borrell: BE-ja dënon me forcë kufizimet e talebanëve

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Josep Borrell, tha sot se “BE-ja shpreh neverinë e saj dhe dënon fuqishëm vendimet e talebanëve për të ndaluar gratë nga jeta publike”.

Në një deklaratë nga Borrell në lidhje me vendimet e talebanëve për pjesëmarrjen e grave në jetën publike, ai vëren se “Më 24 dhjetor, thuhet se talebanët kanë lëshuar një urdhër që ndalon gratë të punojnë për organizatat joqeveritare kombëtare dhe ndërkombëtare dhe kërcënojnë këto organizata me heqjen e licencave të tyre në rast mospërputhjeje. Kjo vjen pas ndalimit të javës së kaluar për gratë në universitet dhe shtypjes së dhunshme të protestave paqësore nga gratë kundër këtij vendimi”.

“BE shpreh neverinë e saj me këto vendime, të cilat shtojnë kufizimet e mëparshme të vendosura nga talebanët për aftësinë dhe të drejtën e grave për të punuar, për të marrë arsim dhe, siç theksohet vazhdimisht nga i gjithë komuniteti ndërkombëtar, përbëjnë një shkelje të qartë të të drejtave të tyre themelore të njeriut. Së bashku ato përbëjnë fshirjen e grave nga jeta publike” , shtoi ai.


Shtuar 25.12.2022 22:14