Bora nuk pushon, si paraqitet situata në rrugët e Kukësit (FOTO LAJM)

Mëngjesi i sotëm e ka gjetur Kukësin të zbardhur nga bora. Reshjet e borës vazhdojnë, dhe Prefektura ka dhënë informacion për gjendjen e rrugëve.

Lartësia borës në Shishtavec ka arritur lartësinë 15 cm, në Valbonë 20 cm dhe në Qafë Prush të Hasit 15 cm.

Nga informacionet e marra nga terreni rezulton se; Rrugët nacionale janë të kalueshme normalisht.

“Nga kontraktorët me  kapacitete të plota vazhdon të punohet gjatë gjithë  kohës për pastrimin e borës,  largimin e gurëve dhe inerteve të rëna në disa segmente rruge, kriposjen dhe mbajtjen funksionale të tyre.

Rrugët rurale në administrim të bashkive janë të qarkullueshme.

Nga bashkitë ka angazhim të kapaciteteve të tyre për mbajtjen të hapura të rrugëve në inventarin e tyre.

Problem për mirëmbajtje ngelet segmenti rrugor Fierz-Lekbibaj bashkia  Tropojë e cila i ka kaluar në inventar ARrSh-së.

Gjendja e rezervuareve është nën monitorim në të gjithë Qarkun.

Furnizimi me  ujë të pijshëm është normal në shkallë Qarku. Furnizimi me energji elektrike është normal në të gjithë Qarkun Kukës. Deri në këto momente nuk kemi të raportuar ndonjë problematikë emergjente”, thuhet në njoftimin e Prefekturës../albeu.com


Shtuar 11.12.2021 09:25