Biden kërkon shtimin e viteve të shkollës: SHBA duhet të konkurrojë botën

Presidenti Joe Biden ka bërë thirrje ditën e djeshme që sistemi arsimor të zgjerohet nga 12 vjet në 14 vjet për të gjithë amerikanët për t’i bërë SHBA më konkurruese në një shkallë globale.

Fjalimi i tij në Illinois tërhoqi rreth 100 protestues që mbanin pankarta që mbështesnin Donald Trump. Një pankartë e madhe lexonte: ‘Bëni Amerikën përsëri krenare’.

Fokusi i Biden gjatë udhëtimit të tij një-ditor është në planin e tij për arsimin.

“Ne duhet të kemi një arsimim minimal prej 14 vjetësh,” tha presidenti, “pa shpenzuar asnjë cent.”

‘A mendon dikush në shekullin 21, me ndryshime që po ndodhin në teknologji, se 12 vjet arsim janë të mjaftueshme për të qenë në gjendje të jetojnë mjaftueshëm klasa e mesme? Unë nuk mendoj kështu, ‘vuri në dukje ai.

Biden argumentoi se një veprim i tillë do ta bënte Amerikën më konkurruese me botën.

‘Imagjinoni sikur t’i paraqesim botës dhe kombit një forcë punëtore të arsimuar më mirë. I ndihmon të gjithë ‘, tha ai.


Shtuar 8.07.2021 09:36