BE kërkon lirimin e gazetarit dhe partneres së tij (FOTO LAJM)

Këshilli Evropian, i cili përfaqëson qeveritë e vendeve anëtare të BE, ka kërkuar lirimin e gazetarit të ndaluar të opozitës Roman Protasevich dhe partneres së tij, Sofia Sapega, në Bjellorusi.

Një zëdhënës lëshoi një numër përfundimesh nga takimi duke përfshirë thirrjet:

Për Organizatën Ndërkombëtare të Aviacionit Civil (ICAO) “të hetojë urgjentisht këtë incident të paparë dhe të papranueshëm”.

Për të gjithë transportuesit e BE “për të shmangur fluturimin e tepërt të Bjellorusisë”.

Për sanksione të mëtejshme të BE kundër Bjellorusisë dhe qeverisë së saj.

Për ndalimin e “fluturimit të tepërt të hapësirës ajrore të BE-së nga linjat ajrore bjelloruse” dhe parandalimin e “hyrjes në aeroportet e BE-së të fluturimeve të kryera nga linja ajrore të tilla”./albeu.com

 


Shtuar 24.05.2021 22:48