BE heq detyrimin për mbajtjen e maskave gjatë udhëtimeve ajrore, kur nis të zbatohet vendimi

Bashkimi Evropian ka hequr detyrimin për mbajtjen e maskave gjatë udhëtimeve ajrore.

Nuk do të kërkohet më që të vendosen maska në aeroporte dhe aeroplanë duke filluar nga java e ardhshme, në mes të lehtësimit të kufizimeve të koronavirusit në të gjithë bllokun, thanë autoritetet të mërkurën.

Agjencia e Sigurisë së Aviacionit të Bashkimit Evropian tha se shpresonte se vendimi i përbashkët, i marrë me Qendrën Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve, do të shënonte “një hap të madh përpara në normalizimin e udhëtimit ajror” për pasagjerët dhe ekuipazhet, shkruajnë mediat e huaja.

Udhëzuesi i ri “merr parasysh zhvillimet më të fundit në pandeminë, në veçanti nivelet e vaksinimit dhe imunitetin e fituar natyrshëm, dhe heqjen shoqëruese të kufizimeve në një numër në rritje të vendeve evropiane”, thanë të dy agjencitë në një deklaratë të përbashkët.